
Page thématique
Food and nutrition
Food is central to our daily lives. When it is safe and nutritious, it is a powerful ally for our health. However, an imbalanced diet or contaminated food can expose us to immediate risks or chronic diseases. ANSES provides scientific expertise at all stages of the food chain, from the production of foods of animal or plant origin through to the consumer's plate. It assesses the risks associated with the contamination of food by pathogens and toxic substances. It also assesses nutritional quality, and the risks of physical inactivity and sedentary behaviour.
News
Decryption
Publications
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
02/11/2022
Numéro de saisine
2022-AST-0099
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
11/08/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0106
Read time: 0 mins
Assessment of the biological risks in foods
Date de mise en ligne
21/11/2022
Numéro de saisine
2022-SA-0110
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
24/01/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0020
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
24/01/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0083
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
02/11/2022
Numéro de saisine
2022-AST-0099
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
11/08/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0106
Read time: 0 mins
Assessment of the biological risks in foods
Date de mise en ligne
21/11/2022
Numéro de saisine
2022-SA-0110
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
24/01/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0020
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
24/01/2022
Numéro de saisine
2020-SA-0083
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
09/12/2021
Numéro de saisine
2016-SA-0226
Read time: 0 mins
Water
Date de mise en ligne
03/03/2022
Numéro de saisine
2018-SA-0001
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
09/08/2021
Numéro de saisine
2018-SA-0180
Read time: 0 mins
Health reference values
Date de mise en ligne
06/05/2021
Numéro de saisine
2019-SA-0116
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
09/07/2021
Numéro de saisine
2018-SA-0238
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
27/07/2020
Numéro de saisine
2017-SA-0070
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
01/10/2020
Numéro de saisine
2019-SA-0212
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
10/06/2021
Numéro de saisine
2015-SA-0207
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
27/04/2020
Numéro de saisine
2019-SA-0136
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
23/03/2020
Numéro de saisine
2017-SA-0141
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
23/03/2020
Numéro de saisine
2017-SA-0142
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
23/03/2020
Numéro de saisine
2017-SA-0143
Read time: 0 mins
Assessment of the physical and chemical risks in foods
Date de mise en ligne
19/12/2019
Numéro de saisine
2015-SA-0187
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
09/04/2020
Numéro de saisine
2018-SA-0095
Read time: 0 mins
Human nutrition
Date de mise en ligne
09/12/2019
Numéro de saisine
2018-SA-0026